Вести

Одржана деветнаесетта седница на советот на Општина Јегуновце

На ден 30.01.2023 година со почеток во 10:00 часот се одржа деветнаесетта седница на советот на Општина Јегуновце во салата за состаноци на општинската зграда. На седницата претседаваше претседателот на советот на општина Јегуновце Валентина Марчевска, пристуни беа сите петнаесет советници. Прилог дневен ред:

Изгласан буџетот на општина Јегуновце за 2023 годинa

Со мнозинство гласови од советниците,  Советот на општина Јегуновце на осумнаесетата седница го изгласа буџетот на општина Јегуновце за 2023 година. Предвидениот буџет е одговор на реалните потреби и проекти што ќе бидат реализирани во наредната година. Изгласаниот општински буџет е граѓански, донесен во консултација преку директни средби и контакти со жителите на општина Јегуновце, […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД

Врз основа на член 62 став 10 од Закон за урбанистичко планирање (службен весник на Р.С.М. бр. 32/2020), Урбанистички проект за инфраструктура вон опфат на урбанистички план за регулација на р. Вардар во полошкиот регион: К.О. Туденце, К.О. Копанце, К.О. Раотинце, К.О. Јегуновце – општина Јегуновце ќе биде објавен на службената веб страна за увид […]

Погледни ги сите вести